Ingredience: | |||||
Hokaido dýně | 350 g | hladká mouka | 350 g | cukr | 350 g |
máslo | 100 g | vejce | 3 ks | kakao | 2 lžíce |
mletá skořice | 1 lžička | mletý muškátový oříšek | 1 zarovnaná lžička | mléko | 150 ml |
kypřící prášek do pečiva | 1 ks | mléčná čokoláda | 100 g | vlašské ořechy | hrst |
dýňová semínka | 30 g |
Banánový chlebíček zajisté znáte. Ještě aby ne. Jen u mě na blogu patří k nejpopulárnějšímu receptu.
A jelikož i já tak miluji tento druh sladkého, tak jsem se rozhodla, že vám rozšířím obzory a sepíši můj dlouze opečovávaný a ozkoušený recept na dýňovou verzi.
Je to v podstatě to stejné, jen je to s větší vůní muškátového oříšku, plný kousků mléčné čokolády, vlašských ořechů a dýňových semínek.
A jak říká můj manžel. Dýně je zelenina, tak je to vlastně zdravé.
Odvážíme si cukr a vložíme k máslu.
A vše důkladně promícháme v robotu.
Přidáme celá vejce a opět promícháme důkladně v robotu.
Mezitím si odvážíme mouku.
Přidáme kakao.
Dále skořici.
Ještě muškátový oříšek.
Vložíme do mísy a zalijeme mlékem. A celé zase důkladně promícháme.
Pokrájíme si dýni.
A nastrouháme či nasekáme na drobno.
A přidáme do těsta a zase promícháme.
Nakonec přidáme kypřící prášek a zase promícháme.
Pokrájíme si na hrubo ořechy a čokoládu a připravíme dýňová semínka.
Vše nasypeme do těsta a stěrkou zapracujeme.
Formu si vysteleme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou, nalijeme do ní těsto a dáme péct na cca 45 minut. Před vyndáním zkuste trik se špejlí.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI