Dýňový chlebíček s tahini a kokosovou smetanou zpět

Ingredience:
máslová dýně225 ghladká špaldová mouka150 gjablečná mouka85 g
kypřící prášek bez fosfátů1/2 balíčkuvejce2 kstřtinový cukr30 - 50 g
tahhini1 lžícejavorový sirup2 lžícekokosová smetana10 lžic
máslová dýně 225 g, hladká špaldová mouka 150 g, jablečná mouka 85 g, kypřící prášek bez fosfátů 1/2 balíčku, vejce 2 ks, třtinový cukr 30 - 50 g, tahhini 1 lžíce, javorový sirup 2 lžíce, kokosová smetana 10 lžic

Příprava

Tenhle moučník vznikl vlastně náhodou jako taková znouzectnost, když bylo třeba zpracovat různé zbytky z lednice a špajzu. Nakonec ale mile překvapil a byl vítanou změnou k odpolední kávě.

Nejprve si oloupeme dýni a nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, cukr, tahini, javorový sirup a kokosovou smetanu. Ve vedlejší misce smícháme mouky s kypřícím práškem a suchou směs postupně zašleháváme do mokré směsi, až vznikne těsto. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto rozprostřeme do formy a pečeme na 180 stupňů asi 45 minut. Poté vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce. Dobrou chuť!

2016-11-30 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI