Dýňový chlebíček s vlašskými ořechy a hrozinkami zpět

Ingredience:
dýňové pyré z dýně Hokaido200 gmouka (150g špaldová typ 630 + 50g celozrnná)200 gprášek do pečiva bez fosfátů1/2 sáčku
soda1 lžičkasůl1/4 lžičkychia semínka1 lžička
skořice1 lžičkakoření medový perník2 lžičkyvlašské ořechy50 g
rozinky50 golej80 mlmed50 ml
velký zralý banán1 ksvejce2 ks
dýňové pyré z dýně Hokaido 200 g, mouka (150g špaldová typ 630 + 50g celozrnná) 200 g, prášek do pečiva bez fosfátů 1/2 sáčku, soda 1 lžička, sůl 1/4 lžičky, chia semínka 1 lžička, skořice 1 lžička, koření medový perník 2 lžičky, vlašské ořechy 50 g, rozinky 50 g, olej 80 ml, med 50 ml, velký zralý banán 1 ks, vejce 2 ks

Příprava

Dýně je pro mě jednou z nejoblíbenějších surovin. Ráda z ní vařím jak polévky, omáčky tak ji ráda používám i na pečení. Tato podoba dýňové chlebíčku je pro mě dokonalá. Skvělá chuť a ta neskutečně příjemná vůně díky skořici a koření medový perník je prostě nepřekonatelná. Určitě stojí za vyzkoušení.

Nejprve si vydlabeme a nakrájíme dýni a dáme ji vařit do vody do změknutí (cca 10 minut). Poté necháme mírně zchladnout a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme na pyré. V jedné míse si smícháme „suché“ ingredience tedy, obě mouky, prášek do pečiva, sodu, sůl, skořici, koření medový perník a chia semínka. Nasekáme si vlašské ořechy a hrozinky. V druhé míse si smícháme „tekuté“ přísady, vejce, rozmačkaný banán, olej, med a dýňové pyré. Pak mokré ingredience přimícháme do suchých a nakonec vmícháme nasekané ořechy a hrozinky. Vše promícháme. Vznikne polotekuté těsto.

Formu na chlebíček si vyložíme pečícím papírem a těsto do ní nalijeme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut (horký vzduch). Pokud by chlebíček rychle nahoře hnědnul, doporučuji dát na něj pečící papír (zabrání to spálení vrchu chlebíčku a i tak se bude péci). Po upečení necháme zchladnout a podáváme např. ještě nasekanými ořechy a hrozinkami nebo s bílým jogurtem a pokapané medem.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-11-02 Dezerty

Poznámka

Chlebíček jsem připravovala do formy na biskupský chlebíček o rozměrech (31 x 12 x 7 cm).

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI