Dýňový dezert s amarantem, hruškou, skořicí, datlemi a hřebíčkem zpět

Ingredience:
amarant30 gmáslová dýně250 gdatle3 ks
skořice od Grešíka1 špetkahřebíček1-2 kshruška2 ks
čerstvý anans2 kolečkastrouhaná čokoláda Vivani hot chocolate1 lžíce
amarant 30 g, máslová dýně 250 g, datle 3 ks, skořice od Grešíka 1 špetka, hřebíček 1-2 ks, hruška 2 ks, čerstvý anans 2 kolečka, strouhaná čokoláda Vivani hot chocolate 1 lžíce

Příprava

Zahradnické schopnosti našeho dědečka jsou ohromné. Máme stále velké zásoby dýně za které jsem velmi šťastná. Dýně načatá takže výzva ke zpracování a tak vznikl tento dezert.

Amarant propláchneme, dáme vařit společně s pokrájenými datlemi, skořicí. Po 10 minutách přidáme pokrájenou dýni, hřebíček a vaříme do změknutí. Vyjmeme hřebíček, přidáme nastrouhané hrušky. Dle potřeby doléváme vodu tak, aby se směs nepřipalovala, zároveň je třeba hodně míchat. Pokud by bylo vody moc, byla by směs hodně řídká.

Dobré chutnání!

2016-01-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI