Dýňový perník zpět

Ingredience:
mouka (mix pohankové, jáhelné a špaldové)320 gsůl špetkasladěnka (případně kukuřičný nebo rýžový sirup)80 g
nahrubo mleté ořechy150 gnahrubo nastrouhaná dýně Hokkaido300 gperníkové koření a lžička skořice1 lžička
skořice1/2 lžičyprášek do pečiva bez fosfátů2 lžičkybio olej100 ml
ovesné nebo jiné rostlinné mléko1 hrnekspařené rozinky1 hrnekmarmeláda bez cukru dle potřeby
kokos (na povrch) dle potřebysemínka či ořechy na posypání
mouka (mix pohankové, jáhelné a špaldové) 320 g, sůl špetka, sladěnka (případně kukuřičný nebo rýžový sirup) 80 g, nahrubo mleté ořechy 150 g, nahrubo nastrouhaná dýně Hokkaido 300 g, perníkové koření a lžička skořice 1 lžička, skořice 1/2 lžičy, prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky, bio olej 100 ml, ovesné nebo jiné rostlinné mléko 1 hrnek, spařené rozinky 1 hrnek, marmeláda bez cukru dle potřeby, kokos (na povrch) dle potřeby, semínka či ořechy na posypání

Příprava

Jsem teď trochu v časovém skluzu, vlastně nemám skoro vůbec čas něco péct a když to upeču, nestíhám to fotit a pak psát. Tento výborný perníček jsem upekla již před měsícem a fotky mi ležely v počítači. Konečně jsem se dostala k publikování. Jsem teď na praxi v Camphillu České kopisty , kde se snažím také něco péct a dělá mi radost, když chutná. O to víc je to hodnotnější.
Tento perník je opravdu moc dobrý, krásně vláčný a protože jsem tam opět nacpala pohankovou i jahelnou mouku, skoro vůbec nezatěžuje lepkem organismus.

Dýni nastrouháme na jemno. Mouku smícháme se solí, kypřidlem a kořením. Troubu dáme na 180°C. Do druhé mísy dáme dýni a ostatní ingredience bez ořechů a rozinek a také bez marmelády ( ta přijde až na povrch). Tekutou směs přidáme k mouce a utvoříme tekutější těsto, ke kterému přidáme ořechy a rozinky směs vlijeme do pekáče. Uhladíme a dáme do trouby péct tak na 35 minut. Těsně před koncem dáme do hrnce marmeládu, asi tak 6 lžic, rozředíme vodou, můžeme přidat koření či trochu rumu a horký koláč potřeme marmeládou a posypeme tím, co máme rádi.

Dobrou chuť! 

2015-08-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI