Extra dark čokoládová zmrzlina zpět

Ingredience:
kokosové mléko REAL 80%1 plechovka (400g)hořká čokoláda Vivani200 gjavorový sirup či jiné sladidlo dle chuti
ovoce na ozdobení dle chuti
kokosové mléko REAL 80% 1 plechovka (400g), hořká čokoláda Vivani 200 g, javorový sirup či jiné sladidlo dle chuti, ovoce na ozdobení dle chuti

Příprava

Tomášek si strašně přál čokoládovou zmrzlinku. Pořád si netroufám otestovat kupovanou a ani se mi nechce, protože čokoládová zmrzlina někdy ani kolem čokolády neprošla. A tak jsem se vrhla na domácí, toto bude asi nejrychlejší recept, který jsem kdy napsala.

Vezmeme čokoládu na vaření a pomalu ji v hrnci rozehřejeme. Pokud by se začínala chytat, přidáme celé kokosové mléko (pokud se nám nechytá, přidáme kokosové mléko až po rozpuštění) i s tekutým podílem, důkladně zamícháme a vše spojíme. V případě potřeby dosladíme námi zvoleným sladidlem, zamícháme, přelijeme do plastové misky a necháme při pokojové teplotě vychladnout. Po vychladnutí dáme misku s obsahem do mrazáku na 45 minut. Po 45 minutách vyndáme, opět našleháme a dáme znova na 45 minut do mrazáku, opět našleháme a pak již jen necháme zamrazit na konzumní teplotu. 

Naplníme do pohárků a ozdobíme čerstvým ovocem. Je to vážně extra čokoládový zmrzlina a nezbaští se jí moc.

Přeji příjemné mlsání.

2018-06-04 Dezerty

Poznámka

Navíc můžete přidat například Ghítelu, arašídové máslo, lískooříškové máslo, bambucké máslo pro intenzivnější vůni a chuť.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI