Ingredience: | |||||
kokosové mléko REAL 80% | 1 plechovka (400g) | hořká čokoláda Vivani | 200 g | javorový sirup či jiné sladidlo | dle chuti |
ovoce na ozdobení | dle chuti |
Tomášek si strašně přál čokoládovou zmrzlinku. Pořád si netroufám otestovat kupovanou a ani se mi nechce, protože čokoládová zmrzlina někdy ani kolem čokolády neprošla. A tak jsem se vrhla na domácí, toto bude asi nejrychlejší recept, který jsem kdy napsala.
Vezmeme čokoládu na vaření a pomalu ji v hrnci rozehřejeme. Pokud by se začínala chytat, přidáme celé kokosové mléko (pokud se nám nechytá, přidáme kokosové mléko až po rozpuštění) i s tekutým podílem, důkladně zamícháme a vše spojíme. V případě potřeby dosladíme námi zvoleným sladidlem, zamícháme, přelijeme do plastové misky a necháme při pokojové teplotě vychladnout. Po vychladnutí dáme misku s obsahem do mrazáku na 45 minut. Po 45 minutách vyndáme, opět našleháme a dáme znova na 45 minut do mrazáku, opět našleháme a pak již jen necháme zamrazit na konzumní teplotu.
Naplníme do pohárků a ozdobíme čerstvým ovocem. Je to vážně extra čokoládový zmrzlina a nezbaští se jí moc.
Přeji příjemné mlsání.
Navíc můžete přidat například Ghítelu, arašídové máslo, lískooříškové máslo, bambucké máslo pro intenzivnější vůni a chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI