Korpus: | |||||
bezlepkové piškoty | 120 g | lískové oříšky | 50 g | kakao holandského typu | 25 g |
máslo | 50 g | ||||
Náplň + poleva: | |||||
mascarpone | 500 g | polotučný tvaroh | 500 g | vejce | 2 ks |
pohanková mouka | 4 lžíce | nugát (nebo kvalitní nugátová čokoláda) | 200 g | 33% smetana + 150 ml 33% smetana | 150 ml |
hořká čokoláda min. 70% | 200 g | lískové oříšky | 100 g |
Poslední dobou jsem samý cheesecake. Jsou jednoduché, vděčné, dá se vymýšlet nekonečně mnoho příchutí a vlastně se jejich výrobou do jisté míry i živím. Pečení se stalo mojí každodenní pracovní náplní a tak se už málokdy dostanu k pečení doma. Tento extra nugátový cheesecake byl nutnou výjimkou. Maminka slavila narozeniny. Zadání znělo jasně: nugát, oříšky a pěkně prosím bez lepku.
TIP: Pokud máte rádi hodně sladké, můžete do náplně přidat i trochu cukru. Případně více nugátu.
TIP: V případě „lepkové“ verze zvolte máslové sušenky a do náplně hladkou mouku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI