Ingredience: | |||||
červené fazole (2x plechovka fazolí v nálevu) | 510 g | zralé banány | 2 ks | med | 3 lžíce |
kvalitní kakao | 30 g | voda | 150 ml | mandlové plátky | 50 g |
baby fíky (sušené) | 50 g | kokosový olej | 2 lžíce | fíky na ozdobení | 2 - 3 ks |
Fazolové brownies není až zas taková novinka, ale chtěla jsem jej už dlouho vyzkoušet. Je řada receptů, ať už s přidáním mouky, čokolády, kakaa či vejce, tak jsem si od každého vybrala něco a vznikl recept, který mě mile překvapit. Tuto dobrotu si můžete dát bez výčitek, je bez mouky, vejce i rafinovaného cukru, zato díky fazolím plná bílkovin.
Fazole nejprve propláchneme vodou a necháme okapat. Kakao si dáme do misky a zalijeme ho vroucí vodou, rozmícháme a necháme zchladnout (cca 10 minut).
Poté si pomocí tyčového mixéru rozmixujeme fazole, banány a baby fíky. Přidáme zchladlou kakaovou směs, med, plátky mandlí a povolený kokosový olej a promícháme. Vznikne nám řidší těsto, které nalijeme do koláčové formy, vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30-40 minut. Na vrchu bude brownies popraskané, ale uvnitř vláčné. Necháme trochu zchladnout a nakrájíme. Před podáváním ozdobíme zralým kouskem fíku.
Inspirovala jsem se na webu stobklub.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI