Ingredience (na velký plech): | |||||
uvařené fazolky adzuki (jiné tmavé fazole) | 3 hrnky | měkké datle bez pecky | 1 hrnek (cca 20ks) | prášek do pečiva s vinným kamenem | 1 sáček |
olej (slunečnicový/kokosový) | 6 lžic | karobový prášek (alternativa kakaa) | 150 g | sůl | cca 1/3 lžičky |
rýžové mléko | 1/2 - 1 hrnek | vegan vejce* | 4 ks | vlašské ořechy | dle chuti |
Říkáte si asi cože? Fazolové? Ano je to tak, jenom z fazolí. K tomu žádná mouka ani cukr. Bez lepku a veganské....No jasně, ale co ta chuť? Garantuju, že když to nepovíte, nikdo nic nepozná. Absolutně! Nakrájené na malinké čtverečky můžete naservírovat i jako cukroví.
Luštěniny se do sladkých dezertů přidávají v Asii naprosto běžně. Nám to přijde zvláštní, protože u nás to naopak není běžné. Já to ale považuju za další vychytaný způsob jak jíst luštěniny. Nasladko! Mrkněte třeba na moje další recepty: Yókan nebo Cizrnová bábovka.
Postup je velmi jednoduchý. Pokud máte vše připravené, tak vyjma ořechů vložíme do mixéru. Rozmixujeme na hladké těsto, musela jsem to ještě dobře domíchat v míse. Těsto je hodně lepivé a hůř se i roztírá do plochy. Přesto pokud si najdete v kuchyni nějakou vhodnou stěrku, jde to. Posypeme nahrubo nasekanými ořechy a zatlačíme je do těsta. Dáme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme 30 minut.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
*vegan vejce - 4 lžíce lněného semínka rozmixujeme na moučku a smísíme s 8 lžícemi vody, necháme chvilku bobtnat
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI