Ingredience: | |||||
vejce | 3 ks | mléko | 150 ml | cukr krystal | 1 - 2 lžíce |
mletá skořice | 2 lžičky | vanilkový extrakt | 1 lžička | *toustový chleba | cca 6 - 10 krajíčků |
Na francouzské toasty jsem si brousila zuby hodně dlouho a teď si skoro vyčítám, že jsem se do nich nepustila mnohem dříve. Jsou úžasně dobré a přitom hrozně jednoduché, ideální víkendová snídaně, když se vám nechce vstávat brzo z postele a zároveň máte chuť na něco sladkého, čerstvě upečeného a k tomu taaak voňavého. My už jsme je letos snídali dvakrát a to je co říct. Příprava trochu připomíná náš český chleba ve vajíčku a stejně tak se hodí, když potřebujete využít starší pečivo. Toustové plátky se namáčí do směsi mléka, vajec, trošku cukru a hodně skořice a vanilky, opečou se dozlatova na másle a servírují s cukrovým popraškem. Navrch jsou křupavé a uvnitř měkké a tou strukturou a chutí zase trochu připomínají žemlovku. Takže si je dovedu docela dobře představit i s plátky opečených jablek a rozinkami máčenými v rumu.
V hlubším talíři metličkou důkladně rozšleháme vajíčka, přidáme mléko, cukr, skořici a vanilku, opět důkladně prošleháme. Plátky toustového chleba z obou stran máčíme ve vaječné směsi, můžeme je vždy na chvíli přitisknout vidličkou na dno talíře, aby se lépe vsála. Přebytečnou tekutinu okapeme a toasty ihned dozlatova opékáme na rozpálené pánvi, kde jsme si předtím rozpustili kousek másla.
Podáváme ještě horké, posypané moučkovým cukrem, nebo dozdobené podle chuti - já jsem přidala banán nakrájený na kolečka, lískové oříšky a javorový sirup.
*množství záleží na tloušťce jednotlivých plátků a čerstvosti toustového chleba, starší pečivo nenasaje tolik tekutiny jako čerstvé, navíc bude po upečení více křupavé
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI