Francouzské tousty zpět

Ingredience:
bílý toustový chleba10 ksvejce4 ksmléko100 ml
skořice dle chutimáslo dle potřebymoučkový cukr dle chuti
bílý toustový chleba 10 ks, vejce 4 ks, mléko 100 ml, skořice dle chuti, máslo dle potřeby, moučkový cukr dle chuti

Příprava

Jsou to asi dva týdny zpátky, co jsem musela zajít pro něco do obchodu a objevila tam kilovou krabičku úžasných velkých červených jahod. Hned co jsem je spatřila, začaly se mi v hlavě rýsovat všelijaké nápady a recepty, které bych mohla udělat. Ze všech návrhů vyhrály francouzské tousty s velkou mísou čerstvě nakrájených jahod.

Jak už jsem psala, francouzské tousty jsem dělala už celkem dávno, ale až dneska večer jsem se konečně rozhoupala k tomu, abych sem recept na ně konečně dala.

O co vlastně jde? I když se tousty jmenují francouzské, nejčastěji je můžeme najít v Americe. Jde o dobrou sladkou snídani nebo svačinu složenou z toustů, vajec, voňavé skořice a cokoli dalšího od různých druhů ovoce, jogurtu, zakysané smetany nebo zmrzliny.

1. V hlubokém talíři rozmícháme 4 vejce s mlékem a skořicí.

2. Toustový chleba namočíme v připravené vajíčkové směsi a smažíme na rozpálené pánvi s máslem dozlatova 

3. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

2018-03-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI