Ingredience: | |||||
vánočka nebo mazanec | 6 - 8 plátků (dle velikosti) | vajíčka | 2 ks | plnotučné mléko | 50 ml |
skořice | 1/2 lžičky | vanilkový extrakt | 1 lžička | máslo (nejlépe přepuštěné) | dle potřeby |
ovoce | dle chuti | moučkový cukr (vanilkový) | na posypání |
Francouzské tousty můžete udělat buď z toustového chleba, nebo z vánočky (mazance). A protože z vánočky je to vždycky lepší než z tousťáku, dělám tak semlbábu i tyhle tousty. Jako třeba pár týdnů zpátky, kdy jsme přijeli na chalupu a z mrazáku vylovili zbytek od Vánoc.
V misce rozšlehejte vajíčka, přilijte mléko, přidejte skořici a vanilkový extrakt a promíchejte.
Ve směsi postupně obalujte plátky vánočky, každý kousek nechte trochu nasáknout a hned dejte opéct na pánev s rozehřátým máslem.
Při opékání je dobře hlídejte, snadno se můžou připálit.
Hotové tousty dejte na mísu, pocukrujte a obložte oblíbeným ovocem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI