Ingredience: | |||||
hladká špaldová mouka | 500 g | sůl | špetka | vanilková Hraška | 1 lžíce |
mandlové mléko | 250 ml | třtinový cukr | 60 g | rozpuštěný rostlinný tuk nebo olej | 100 g |
sušené droždí | 1 balení | bio citron - kůra | 1/2 ks |
Kdo by neznal babiččiny Honzovy buchty, že? Taky je milujete jako já? Po spoustě pokusů (a omylů) se mi podařilo vyladit recept na sladké kynuté těsto do takové podoby, kdy nevegani nepoznají, že jde o vegan verzi jejich oblíbené pochoutky.
Ze všech surovin vypracujte pružné, nelepivé těsto. Nechejte hodinu kynout v teple.
Těsto rozdělte na 12 částí. Z každého kousku vytvarujte placičku na kterou dejte lžíci povidel. Vytvarujte buchty. Každou buchtu potřete ze všech stran rozpuštěným nemáslem a skládejte do vymazaného pekáče zhruba 2 cm od sebe.
Poté buchty nechejte dalších 30 minut kynout.
Pečte 25 minut v předehřáté troubě při 170°C.
Po upečení poprašte cukrem a ještě teplé servírujte. Třeba jako my s kakaem z mandlového mléka. Mňam.
Na fotce je 24 buchet na klasickém plechu 30x40 cm ze dvou dávek těsta.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI