Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 480 g | třtinový cukr | 150 g | prášek do pečiva | 1 balíček |
změklé máslo | 250 g | žloutky | 4 ks | mléko | 4 lžíce |
Náplň: | |||||
oloupaná a na plátky nakrájená rebarbora | 400 g | třtinový cukr | 60 g | plátky mandliček | 2 hrsti |
domácí vanilkový cukr | 1 lžíce | skořice | 2 lžičky |
Včera přijela na návštěvu moje mamka. Přivezla jako vždy nějaké dobrůtky a něco ze zahrádky. Přivezla také rebarboru, po které jsem hned skočila.
Úkol na dnešek by tedy jasný - nějaký dobrý koláč s rebarborou. A protože koláč s drobenkou byl nedávno, lámala jsem si hlavu, co tedy upéct. A pak mě napadly hraběnčiny řezy. Jsou sladké, takže nevadí, že ovoce je kyselejší. Přiznám se, že s tímto ovocem budeme mít řezy poprvé, takže jsem zvědavá na výsledek :-)
Suroviny na těsto smícháme a důkladně zpracujeme. Plech na řezy vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto si rozdělíme na 2 a jednu třetinu. Větší část těsta rozválíme nebo prsty rozprostřeme po plechu, menší část uložíme do mrazáku, aby nám ztuhla a lépe se strouhala. Na těsto poklademe nakrájenou a oloupanou rebarboru, pocukrujeme, poprášíme skořicí a posypeme plátky mandliček. Z bílků a cukrů ušleháme sníh a rozetřeme po rebarboře. Nakonec nahrubo na vrch nastrouháme zbylé těsto a dáme péci do předem vyhřáté trouby na 175 stupňů zhruba 30 - 40 minut.
Před chvilinkou jsem řezy ochutnala a musím se k něčemu přiznat. Jablečné hraběnčiny řezy miluji, ale s rebarborou jsou ještě o stupeň lepší. Jsou luxusní, a to tohle slovo u jídla zrovna nemusím :-) Takže pokud chcete vyzkoušet, vřele doporučuji!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI