Korpus: | |||||
pohanková mouka | 280 g | voda | 400 ml | hraška vanilka | 4 lžíce |
kakao | 2 lžíce | kypřící prášek bio-nebio nebo vinný kámen | 3 lžičky | datlový sirup | 3 - 4 lžíce |
Krém: | |||||
rýžovo-kokosové mléko | 200 ml | mandlové mléko | 300 ml | Alsan bio | 50 g |
hroznový cukr | dle chuti | vanilkový lusk - vanilka z něj | 1 ks | přírodní Šmakoun | 80 g |
Poleva: | |||||
jablka | 4 - 5 ks | skořice | dle chuti | Vivani hot chocolate vegan | dle chuti |
Oslava svátku se nesmí obejít bez mlsání a s těmito řezy nemám vůbec špatné svědomí, výživné, chutné prostě "mňami, mňami, mňaminy". Jak si pobrukoval náš malý oslavenec.
Příprava korpusu:
Prosejeme si pohankovou mouku, přidáme sypké suroviny, datlový sirup, začneme šlehat a postupně přiléváme vodu. Důkladně vyšleháme.
Pečeme na 180°C přibližně 15-20 minut, vyzkoušíme špejlí.
Připravíme si krém. Hrašku vanilka rozmícháme s rostlinným mlékem, přidáme Alsan, přivedeme k varu, stáhneme a vaříme nejméně 20 minut pod pokličkou, hraška je hotová když není cítit hrachová příchuť, přidáme vanilku a cukr, necháme vychladnout. Po vychladnutí rozmixujeme se Šmakounem.
Vychladlý korpus si rozdělíme na dvě stejné poloviny, potřeme částí krému, přiklopíme druhou polovinou, potřeme opět krémem jak korpus, tak strany a na vrch rozetřeme rozvar z jablek a skořice, okraje posypeme skořicí. Můžeme ozdobit kousky nastrouhané čokolády.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI