Hraškový dezert s vanilkou a borůvkovým županem zpět

Ingredience:
vanilková hraška83 gvanilkový lusk - vanilka z něj1 ksmandlové mléko Provamel750 ml
agáve sirup dle chutimražené borůvky5 - 6 hrstíhruška2 ks
vanilková hraška 83 g, vanilkový lusk - vanilka z něj 1 ks, mandlové mléko Provamel 750 ml, agáve sirup dle chuti, mražené borůvky 5 - 6 hrstí, hruška 2 ks

Příprava

Zásoby borůvek z mrazáku bylo zapotřebí zredukovat a vanilková hraška se na mě smála ze spíže a neustále mě láká z ní něco vymýšlet. Prostě má své kouzlo a v kombinaci s ovocem je dokonalá.

Do hrnce si nalijeme rostlinné mléko a promícháme jej s vanilkovou hraškou (hrách, směs obilovin-kukuřice, rýže, jáhly, přírodní vanilka, směs koření). Důkladně promícháme hrašku vanilka s mandlovým mlékem. Za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme pod pokličkou 20 minut. Mezitím si nastrouháme hrušky a smícháme s povolenými borůvkami. Před koncem varu přidáme sirup a vanilku. Nalijeme do pohárů, necháme chvíli zchladnout a pak krém přelijeme borůvkovo-hruškovým přelivem.

Pokud chcete řidší konzistenci, přidejte navíc rostlinné mléko, dezert chladnutím tuhne a má rosolovitou konzistenci. Při vaření nezapomínejte míchat, může dojít k přichycení směsi. Malým dětem nemusíte použit sladidlo vůbec, stačí nastrouhat jablíčko nebo hrušku a přidat jí do uvařené směsi.

2016-02-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI