Hraškový kešu pohár s Ghítelou a raw kakaem zpět

Základ na dezert:
mandlové mléko550 mlvanilková hraška43 gvanilkový lusk - vanilka z něj1 ks
datlový sirup dle chutiBio České Ghíčko2 lžíce
Varianta s kešu, kakaem a Ghítelou:
základ vařeného hraška krému220 gGhítela1,5 lžícerozemleté keš ořechy100 g
kakao Lifefood2 lžičkydatlový sirup dle chuti
Varianta s banánem:
základ vařeného hraška krému150 gbanán1 ksmandle na ozdobení
mandlové mléko 550 ml, vanilková hraška 43 g, vanilkový lusk - vanilka z něj 1 ks, datlový sirup dle chuti, Bio České Ghíčko 2 lžíce, základ vařeného hraška krému 220 g, Ghítela 1,5 lžíce, rozemleté keš ořechy 100 g, kakao Lifefood 2 lžičky, datlový sirup dle chuti, základ vařeného hraška krému 150 g, banán 1 ks, mandle na ozdobení

Příprava

Tak tohle je přímo ďábelská kombinace a tohle je teda velkáááá dobrota.

Základ dezertu je vždy stejný a můžete si jej dochutit dle vlastní chuti, nálady, já se rozhodla pro kešu, kakao a Ghítelu a v druhé variantě s banánem.

Do hrnce si nalijeme rostlinné mléko a promícháme jej s vanilkovou hraškou (hrách, směs obilovin-kukuřice, rýže, jáhly, přírodní vanilka, směs koření). Důkladně promícháme hrašku vanilka s mandlovým mlékem, přidáme Ghíčko. Za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme pod pokličkou 20 minut. Před koncem varu přidáme vanilku. Necháme směs vychladnout. Já si směs rozdělila na dvě části, které jsem pak ochutila zvolenými surovinami. Rozhodla jsme se v jedné variantě pro kešu, kakao, Ghítelu a datlový sirup. Veškeré suroviny smícháme dohromady, rozmixujeme v hladký krém, naplníme do pohárů a ozdobíme jahodami. V druhé variantě jsem základ krému rozmixovala s banánem a ozdobila mandlemi.

Pokud chcete řidší konzistenci, přidejte navíc rostlinné mléko. Při vaření nezapomínejte míchat, může dojít k přichycení směsi.

2016-03-22 Dezerty

Poznámka

Z uvedeného množství jsem připravila 2 dezerty s kešu a 1 s banánem.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI