Ingredience: | |||||
vanilkový hraška | 83 g | vanilkový lusk - vanilka z něj | 1 ks | mandlové mléko Provamel | 750 ml |
agáve sirup | dle chuti | jahody | 200 g | hruška | 2 ks |
Vivani hot chocolate vegan, bio | dle potřeby |
Už delší dobu se snažím vymyslet dezerty, které by byly výživově hodnotné a díky hrašce, máme opět další dezert, který je nejen výživný, ale i velmi chutný. Rozhodně ocení lidé s potravinovým omezením v podobě alergie na mléčnou bílkovinu, laktózu, lepek či lidé, kteří se chtějí stravovat zdravěji, vhodné na snídani, svačinku a nebo když vás honí mlsná.
Do hrnce si nalijeme rostlinné mléko a promícháme jej s vanilkovou hraškou (hrách, směs obilovin-kukuřice, rýže, jáhly, přírodní vanilka, směs koření). Důkladně promícháme hrašku vanilka s mandlovým mlékem. Za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme pod pokličkou 20 minut. Mezitím si nastrouháme hrušky a rozmixujeme je společně s jahodami. Před koncem varu přidáme sirup a vanilku. Nalijeme do pohárů, necháme chvíli zchladnout, ozdobíme jahodovo-hruškovým přelivem, posypeme kousky čokolády.
Pokud neseženete mnou použitou Vivani hot chocolate kousky, tak použijte jinou kvalitní vysokoprocentní čokoládu například Lifefood 80% cacao (rovněž vhodná pro bezlepkovou, bezmléčnou či bezlaktózovou dietu), kterou na dezert nastrouhejte.
Pokud chcete řidší konzistenci, přidejte navíc při vaření rostlinné mléko, dezert chladnutím tuhne a má rosolovitou konzistenci. Při vaření nezapomínejte míchat, může dojít k přichycení směsi.
Malým dětem nemusíte použít sladidlo vůbec, stačí nastrouhat jablíčko nebo hrušku a přidat jí do uvařené směsi.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI