Ingredience: | |||||
špaldová mouka (Lidl - na sušenky/koláče) | 2 hrnky | jemné ovesné vločky | 1 hrnek | cukr | 1/2 hrnku |
olej | 3/4 hrnku | plnotučné mléko | 3/4 hrnku | větší nahrubo nastrouhaná jablka | 3 ks |
vejce | 3 ks | chia semínka | 2 lžičky | skořice | 4 lžičky |
prášek do pečiva | 1 balíček |
V neděli se u nás pravidelně prakticky nic nedělá, ale manžel byl skolen horečkou a já chtěla upéct něco rychlého na zub z toho ničeho, co nám zbývá v kuchyni. Vzpomněla jsem si na jedny řezy z jablek, které nejen manželovi ale i Klaudince moc chutnaly a u ní je to co říct, jelikož běžně takové věci vůbec nejí. Tak jsem dohledala originální recept a upravila si ho dle svého.
Vše kromě nastrouhaných jablek pořádně šlehačem smícháme dohromady, pak přimícháme vařečkou nastrouhaná jablka. Je to opravdu tekuté těsto, takže se nelekejte.
Vymažeme a vysypeme si větší plech, na který těsto vlijeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě (cca 165°) přibližně půl hodiny.
Doporučuji podávat se zakysanou smetanou. Dobrou chuť!
Inspirovala jsem se na webu varilamysicka.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI