Ingredience: | |||||
listové těsto - použila jsem rozválené těsto na papíře | 2 balíčky | jablka | 600 g | hrušky | 400 g |
strouhanka | 4 lžíce | máslo | 100 g | třtinový cukr | 4 lžíce |
vanilková esence | 1 lžička | skořice | 1 lžička | plátky mandliček | hrst |
Prázdniny jsou v plném proudu, polovina za námi a my se zase na několik dní vrátili domů. A hned měly děti chuť na něco sladkého. Nejdříve jsem neměla momentální nápad, ale pak jsem je naladila závinem, a aby to nebyl jen tak obyčejný závin, rozhodla jsem se, že upečeme hruškovo-jablečný závin.
Závin jsem vždy připravovala z tepelně neupravených jablek, ale ještě před dovolenou jsem viděla pořad s Radkem Kašpárkem, kde pekl Vídeňský závin s tepelně upravenými jablky, tak jsem se rozhodla, že tentokrát vyzkoušíme tuto variantu. Těsto filo jsem bohužel nesehnala, takže jsem použila klasické listové těsto a abych nestrávila v kuchyni příliš mnoho času a neukrajovala dětem prázdniny :-), použila jsem těsto už rozválené a připravené na papíru. Uvedené množství bude na dvě šišky.
Nejprve si připravíme náplň. Jablka a hrušky si omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kostičky. Na pánvičce si rozehřejeme máslo, přidáme strouhanku a zlehka osmahneme, přidáme pokrájená jablka a hrušky, přidáme cukr, vanilkovou esenci, skořici, promícháme a necháme prohřát a nakonec přidáme mandličky. Těsto si rozprostřeme, naneseme jablečno-hruškovou směs a zavineme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI