Těsto: | |||||
hladká mouka | 130 g | krupicový cukr | 180 g | kakao | 40 g |
soda | 1/2 lžičky | rozpuštěné máslo | 110 g | vejce | 2 ks |
vanilkový extrakt | 1 lžička | čokoládový nebo kávový likér | 120 ml | ||
Náplň: | |||||
dortové želé | 1 balíček | ibiškový sirup | 100 ml | voda | 150 ml |
Krém: | |||||
bílky | 2 ks | krupicový cukr | 45 g | máslo | 220 g |
rozpuštěná čokoláda | 100 g |
"To není možné, z čeho všeho ty pečeš!" Peču ze všeho. Hledám nové a neokoukané příchutě a vyloženě si v tom libuji. Mnozí čtenáři už vědí, že holduji květinovým příchutím. Fialkové a růžové dezerty jsou pro mě něčím naprosto božským. Nyní přišel na řadu ibišek.
V míse smícháme mouku cukr, kakao, sodu. Přidáme máslo, vajíčka a šleháme. Postupně přiléváme likér. Nakonec přidáme lžičku vanilky. Plníme do 2/3 papírových košíčků. Pečeme na 180°C asi 20 minut. Necháme vychladnout.
Želé necháme nabobtnat podle návodu. V kastrolku smícháme sirup s vodou, přivedeme k varu. Přidáme želé, krátce povaříme, necháme vychladnout.
Nad párou vyšleháme bílky s cukrem. Necháme vychladnout. Zašleháme máslo a rozpuštěnou čokoládu. Plníme do cukrářského sáčku s trezírovací špičkou.
Do cupcaku uděláme jamku, do které dáme ibiškové želé. Zdobíme krémem. Dozdobit můžeme opět ibiškovým želé a sušeným ibiškem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI