Těsto: | |||||
hladká mouka | 300 g | kakao | 1 lžíce | máslo | 200 g |
cukr | 80 g | mleté mandle | 80 g | žloutek | 1 ks |
Krém: | |||||
mleté vlašské ořechy | 100 g | máslo | 100 g | moučkový cukr | 60 g |
meruňková marmeláda | 1 lžíce | rum | 2 lžíce | čokoládová poleva + zdobení | dle potřeby |
Išelské dortíčky podle našeho rodinného receptu. Doma se pekly každý rok a já je teď peču taky moc ráda. Ozdobit je můžete oříškem, mandlí, cukrovým sypáním nebo jako já - ozdobou vyrobenou z marcipánu.
I když recept přidávám až teď, pokud chcete ještě dortíčky upéct, nemusíte se bát, že vám nezměknou. Já je také právě před chvílí dokončila. Zvlášť u receptů s krémem mi pečení a zdobení "na poslední chvíli" přijde jako výhoda. Přece jenom, v krému je spousta másla a tak je lepší cukroví čerstvé.
Do mísy prosejte mouku, přidejte kakao, cukr, mleté mandle a dobře promíchejte. K sypké směsi přidejte žloutek a máslo a uhněťte těsto. Nechte ho hodinu odpočinout v ledničce.
Mezitím připravte krém. Utřete cukr s máslem a postupně přidávejte i ostatní ingredience.
Z těsta vyválejte plát, silný přibližně 2 mm a vykrajujte kolečka. Pečte na 160°C asi 8 minut.
Po vychladnutí kolečka spojujte krémem a ozdobte čokoládou + ořechy, sypáním nebo marcipánem podle chuti.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Z uvedeného množství surovin upečete 2 plechy cukroví.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI