Ingredience: | |||||
pohanková mouka | 120 g | špaldová polohrubá mouka | 80 g | pšeničná polohrubá mouka | 50 g |
třtinový cukr | 50 g | vanilkový cukr | 1 balíček | prášek do pečiva bez fosfátů | 10 g |
sůl | špetka | vejce | 2 ks | máslo | 85 g |
nastrouhaná jablka | 220 g | mandlové mléko | 200 ml | mandlová drť | 50 g |
Krém: | |||||
změklé máslo | 120 g | lučina | 200 g | sušená třtinová šťáva | 50 g |
matcha tea | 2 lžičky | vanilková esence | pár kapek | čokoládové kamínky | dle potřeby |
Barvení pomocí zeleného čaje Matcha už mi nějakou dobu leží v hlavě. Nejprve jsem zkoušela obarvit mrkvové těsto, ale to se moc nepodařilo. Zato tento druhý pokus, myslím, vyšel více než dobře.
Smícháme mouky s cukrem, solí a práškem do pečiva. V druhé misce si promícháme vejce, rozpuštěné máslo, jablka, mandlovou drť a mléko. Nakonec dáme vše dohromady a vymícháme v kompaktní těsto. Plníme silikonové formičky na muffiny, asi do 3/4 objemu. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut. Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme změklé máslo s lučinou, třtinovou šťávou a vanilkovou esencí. Když vznikne hladký krém, přisypeme matcha tea a mícháme tak dlouho, dokud se krém rovnoměrně neobarví. Vychladlé muffiny zdobíme krémem pomocí cukrářské zdobičky a navrch rozmístíme čokoládové kamínky nebo třeba lentilky či jiné sypání.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI