Ingredience: | |||||
listové těsto | 1 balení | mandlová moučka | 2 - 3 lžíce | rozpuštěné máslo | 2 lžíce |
oloupaná a pokrájená jablka | dle potřeby | skořice | 1 lžička | rozinky | hrst |
cukr | 2 lžíce | skořicový cukr na posypání kapsiček | 1 ks | žloutek na pomašlování kapsiček | 1 ks |
hladká mouka na poprášení válu | 2 lžíce |
Asi to všichni dobře znáte, že děti mají určité období, kdy "si na něčem ujížděj". No a u Vendulky je to jablečné období - trvá už teda docela dlouho… Takže si Vendulka zase včera přála "štrúdlík". A tak jsem tentokrát zvolila trochu něco jiného a hlavně praktického na zahradu "do ruky".
Na vále posypaném hladkou moukou vyválíme plát z listového těsta a nařežeme si delší obdélníky. Na půlku obdélníku nasypeme trochu mandlové moučky (mohou být i strouhané lískové nebo vlašské ořechy, nebo pokud máte-li alergii na ořechy, použijte strouhanku) a pokapeme rozpuštěným máslem.
Poté navrstvíme pokrájená jablka, posypeme skořicí, rozinkami, cukrem a překlopíme druhou půlkou těsta, z části obdélníku. Teď pomocí vidličky zamačkáme všechny tři strany kapsičky, tak abychom kapsičku uzavřeli. Kapsičku přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a pomocí nože nařízneme povrch kapsičky, aby měla kudy unikat pára při pečení. Pak už jen pomašlujeme žloutkem, posypeme skořicovým cukrem a pečeme při 180°C asi 20 minut do zlatova.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI