O to vlastně lépe. Já osobně jablka miluji a spojení jablka a skořice je pro mě top. Jablka mi chutnají, jak teplá, tak studená.
O víkendu jsem pekla a vařila a pekla a vařila, protože jsem si řekla, že musím svůj blog inovovat a hlavně zdokonalit, co se fotek týče. Přecijenom to dělá půl blogu a já to vždy fotím po večerech mobilem.
Takže když venku svítilo sluníčko a bylo krásné světlo, musela jsem toho využít a udělat i tyto úžasné jablečné muffiny.
Postu aneb jak jsem postupovala já:
Těsto:
Předehřejeme si troubu na 150 stupňů.
Oloupeme a vykrájíme si jablka. Poté nastrouháme najemno.
Oddělíme si vajíčka, do jedné misky dáme bílky se špetkou soli. Do druhé žloutky. Poté k žloutkům přidáme zbylé ingredience. Máslo doporučuji rozehřát. Lépe se zapracovává. A vše důkladně promícháme.
Nakonec si vyšleháme bílky do tuhého sněhu a opatrně vmícháme stěrkou do těsta.
Vysteleme si plech košíčky na muffiny a vléváme těsto do košíčku po okraj.
Plechy vložíme do trouby a dáme péct cca na 20 minut, ale kontrolujeme. Musí být krásně zlatavé.
Po vyjmutí plechu dáme důkladně vychladnout.
Mezitím si můžeme připravit krém:
Ušleháme šlehačku do tuha a přidáme ztužovač. Ještě celé prošleháme. Poté přidáme tvaroh, cukr a rozehřáté máslo a prošleháme naposledy.
Dáme do ledničky zatuhnout.
Jakmile jsou muffiny vychladlé, vložíme krém do zdobícího nebo igelitového pytlíku a zdobíme.
Poté si vezmeme jablka na ozdobu, oloupeme, vykrájíme a pokrájíme na mini kostičky.
Rozpálíme si pánev a na másle jablka orestujeme, nakonec přidáme cukr a cca 1 minutu karamelizujeme. Opatrně ať se karamel nespálí.
Jablka vkládáme na krém a posypeme skořicovým cukrem. (já spojila cukr moučka a skořici)