Jablečné řezy zpět

Těsto:
hladká mouka400 gvejce1 ksrostlinný tuk Hera1 ks
kypřící prášek do pečiva1 ksvymačkaná citronová šťáva1 lžícemléko7 lžic
vanilkový cukr1 ksžloutek na potření koláče1 ks
Náplň:
nahrubo nastrouhaná jablka1 kgvanilkové pudingové prášky2 kscukr8 lžic
vanilkový cukr2 ksrozinky dle chuti
hladká mouka 400 g, vejce 1 ks, rostlinný tuk Hera 1 ks, kypřící prášek do pečiva 1 ks, vymačkaná citronová šťáva 1 lžíce, mléko 7 lžic, vanilkový cukr 1 ks, žloutek na potření koláče 1 ks, nahrubo nastrouhaná jablka 1 kg, vanilkové pudingové prášky 2 ks, cukr 8 lžic, vanilkový cukr 2 ks, rozinky dle chuti

Příprava

Jablečné koláče u nás doma vedou, děti je prostě milují. Takže tento starý recept od babičky na "štrúdl na plech" je u nás doma pravidelně na programu. Vendulka těmto řezů říká "placatý štrúdlík". Pokud máte i vy rádi jablečné dezerty, tak neváhejte a upečte si tyto jablečné řezy.

Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, rozdělíme jej na dva díly a vyválíme z nich pláty. Jeden by měl být o trošku větší, aby se dal roztáhnout až na stěny plechu. Větší plát položíme na tukem vymazaný plech a vytáhneme ho až k okraji.

Poté dáme na těsto jablečnou náplň - všechny ingredience dobře promícháme. Puding nevaříme! Pouze pudingový prášek promícháme s jablky a cukrem.

Na jablka položíme druhý plát těsta a ten propícháme vidličkou, aby odcházela pára. Povrch ještě potřeme rozšlehaným žloutkem.

Řezy pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 30 minut do zlatova.

VENDY TIP! Do jablečné náplně můžete přidat i skořici, nebo zaměnit vanilkový cukr za skořicový.

2017-05-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI