Těsto: | |||||
hladká mouka | 400 g | vejce | 1 ks | rostlinný tuk Hera | 1 ks |
kypřící prášek do pečiva | 1 ks | vymačkaná citronová šťáva | 1 lžíce | mléko | 7 lžic |
vanilkový cukr | 1 ks | žloutek na potření koláče | 1 ks | ||
Náplň: | |||||
nahrubo nastrouhaná jablka | 1 kg | vanilkové pudingové prášky | 2 ks | cukr | 8 lžic |
vanilkový cukr | 2 ks | rozinky | dle chuti |
Jablečné koláče u nás doma vedou, děti je prostě milují. Takže tento starý recept od babičky na "štrúdl na plech" je u nás doma pravidelně na programu. Vendulka těmto řezů říká "placatý štrúdlík". Pokud máte i vy rádi jablečné dezerty, tak neváhejte a upečte si tyto jablečné řezy.
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, rozdělíme jej na dva díly a vyválíme z nich pláty. Jeden by měl být o trošku větší, aby se dal roztáhnout až na stěny plechu. Větší plát položíme na tukem vymazaný plech a vytáhneme ho až k okraji.
Poté dáme na těsto jablečnou náplň - všechny ingredience dobře promícháme. Puding nevaříme! Pouze pudingový prášek promícháme s jablky a cukrem.
Na jablka položíme druhý plát těsta a ten propícháme vidličkou, aby odcházela pára. Povrch ještě potřeme rozšlehaným žloutkem.
Řezy pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 30 minut do zlatova.
VENDY TIP! Do jablečné náplně můžete přidat i skořici, nebo zaměnit vanilkový cukr za skořicový.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI