Ingredience: | |||||
špaldová mouka hladká | 250 g | quinoa mouka Adveni | 1 lžíce | šachorová mouka Adveni | 1 lžíce |
jablečné pyré | 140 g | bio Alsan | 60 g | České Ghíčko Bio | 2 lžíce |
skořice Grešík | 2 lžičky | mouka | na podsypání |
Dnes byl den, kdy jsem si řekla, že bude klídeček, relax, pohoda. To by však nesměla přijít nová vykrajovátka, kterým se prostě nedalo odolat, vykrajovátka jsem musela hned vyzkoušet. U syna měl největší úspěch bagr a sušenky mu moc chutnaly.
Prosejeme si špaldovou mouku, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme nelepivé, vláčné těsto, které necháme ideálně do druhého dne v lednici odpočinout. Pro netrpělivce alespoň dvě hodiny.
Vyválíme těsto a zvolenými vykrajovátky vykrojíme požadované tvary, dáme na pečící papír. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 150°C, přibližně 10 minut. Já si vždy při pečení nadzvednu sušenku a pokud je vespod lehce hnědá, tak jdou z trouby ven.
Z uvedených surovin upečete dva plechy sušenek. Tuk lze nahradit máslem. Alsan bio je náhražka za máslo a České Ghíčko je přepuštěné máslo, kdo toleruje vejce, může přidat do těsta žloutek, ale bude třeba přidat mouku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI