Těsto: | |||||
vejce | 2 ks | cukr moučka | 90 g | olej | 100 ml |
mléko | 100 ml | polohrubá mouka | 180 g | ||
Krém: | |||||
smetana ke šlehání 33% | 2 ks | ztužovač šlehačky | 2 ks | zakysaná smetana | 1 ks (200g) |
vanilkový cukr | 1 ks | ||||
Jablečná náplň: | |||||
jablka (oloupaná a nastrouhaná) | 6 - 8 ks | skořicový cukr | 1 ks | citronová šťáva | 1 lžíce |
Želatina: | |||||
jablečný džus | 400 ml | cukrárenské želé čiré | 2 ks | cukr | 1 lžíce |
Co si udělat k odpolední kávičce? Třeba tento jablečný dortík.
Nejprve si vymažeme a vysypeme hrubou mukou dortovou formu o průměru 25 cm. Poté si předehřejeme troubu na 180°C a vyšleháme si bílky v tuhý sníh. Poté si vyšleháme žloutky s cukrem moučka do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a pečeme "do růžova", zdali je upečené těsto vyzkouším raději špejlí.
Než nám korpus vychladne, tak si připravíme krém. Šlehačky vyšleháme se ztužovačem a pak vmícháme ručně ostatní ingredience. Jakmile je korpus vychladlý, potřeme jej marmeládou (nemusíme) a natřeme na něj připravený krém, který hezky uhladíme do roviny. Poté si nastrouháme jablíčka, která zakapeme citronovou šťávou a promícháme společně se skořicovým cukrem. Směs jablíček navrstvíme na krém.
Nakonec si připravíme želatinu. Všechny ingredience za stálého míchání přivedeme varu a vypneme. Chvilku mícháme a necháme trochu zchladnout před tím, než nalijeme (nesmíme nalévat vařící). Dortovou formu s připraveným dortíkem uložíme na chladné místo, nebo do lednice a necháme vychladit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI