Ingredience: | |||||
quinoa | 3/4 hrnku | jablka - oloupaná a nastrouhaná na hrubém struhadle | 2 ks | třtinový cukr | 2 lžíce |
skořice | 2 lžičky | špaldová mouka | 1 hrnek | kypřící prášek | 1 a 1/2 lžičky |
jedlá soda | 1/2 lžičky | sůl | 1/2 lžičky | bílý jogurt | 1 hrnek |
jablkovo-banánové pyré | 1 hrnek | med | 1/4 hrnku | vejce | 2 ks |
vanilkový extrakt | 2 lžičky | rozpuštěné máslo | 6 lžic | ||
Drobenka: | |||||
ovesné vločky | 1/3 hrnku | celozrnná pšeničná mouka | 2 lžíce | třtinový cukr | 1 lžíce |
skořice | 1 lžička | studené máslo | 2 lžíce |
Quinoi jako potravinu jsem objevila teprve nedávno, ale hned mi padla do noty. Qiunoi "naslano" jsem již vyzkoušela, a tak před mnou stála další výzva, a to tentokráte její sladká varianta. Od čeho by výzvy jinak byly, kdybychom se jim bály postavit. Jablka jsou pro mě osobně nejlepším ovocem do koláčů, a tak jsem v tomto skloubila jistotu s krokem do neznáma a vznikl moc dobrý koláč.
Uvařte quinoi dle návodu na obalu. Platí, na jeden díl quinoi 1,5 dílu vody. Po uvaření sceďte a nechte vychladnout.
Předehřejte troubu na 180 °C. Dortovou formu vyložte pečícím papírem nebo vymžte máslem a vysypejte kokosem. V malé míse smíchejte nastrouhaná jablka, třtinový cukr a skořici. Dejte stranou.
V míse smíchejte quinou a špaldovou moku, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl.
V druhé míse rozšlehejte jablkovo banánové pyré, jogurt a med. Přidejte vejce a vanilku. Vše promíchejte a přilijte rozpuštěné máslo. Postupně přisypte směs mouky a quinoi a jemně promíchejte. Opatrně vmíchejte nastrouhaná jablka. Přendejte těsto do připravené formy.
Na drobenku smíchejte vločky, mouku, třtinový cukr a skořici. Pomocí vidličky vpracujte máslo do směsi. Posypte drobenkou koláč a dejte péct na 180 stupňu na cca 45 minut.
Jablkovo-banánové pyré - 1 jablko + 1/2 banánu nastrouhejte na nejjemnějším struhadle.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI