Jablečný štrůdl z kokosové mouky zpět

Ingredience na náplň:
větší jablko6 ksskořice1 pol. lžícetřtinový cukr1 pol. lžíce
citronová šťáva1 malá lžičkamáslo na potírání1 kousek
Ingredience na těsto:
kokosová mouka150 gšpaldová mouka125 gmáslo125 g
skyr1 malý kelímeksůl1 špetka
větší jablko 6 ks, skořice 1 pol. lžíce, třtinový cukr 1 pol. lžíce, citronová šťáva 1 malá lžička, máslo na potírání 1 kousek, kokosová mouka 150 g, špaldová mouka 125 g, máslo 125 g, skyr 1 malý kelímek, sůl 1 špetka

Příprava

Dneska jsem měla chuť na štrůdl. Pokud nepečete z kokosové mouky, nastal ten pravý čas. Dezerty jsou jemné, chutné a krásně voní. Děti vám za takový štrůdl, utrhnou talíř i s rukou!

Obě mouky smícháme v míse spolu s rozpuštěným máslem, skyrem, špetkou soli a uhněteme těstíčko.
Rozdělíme ho na dvě půlky a vyválíme na vále podsypaným moukou dva pláty.
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
Promícháme s cukrem, skořicí a kapkou citrónu a poklademe na oba dva pláty těsta.
Zabalíme, založíme cípy pod těsto, potřeme máslem a dáme péct do vyhřáté trouby cca 30 minut při 180° C dozlatova.
Podáváme s kokosovou šlehačkou.

Dobrou chuť!
2020-11-16 Dezerty

Poznámka

SKYR Skyr je tradiční islandský mléčný výrobek podobný tvarohu, který se však konzumuje jako jogurt. Skyr obsahuje v průměru 12 % proteinů, 3 % sacharidů, 0,5 % tuku a velké množství vápníku. Jeho konzistence se blíží jogurtu řeckého typu, avšak s méně výraznou, jemnější chutí.

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI