Těsto (2 rukávy): | |||||
hladká mouka (špaldová, pšeničná) | 500 g | máslo | 250 g | cukr | 4 lžíce |
vejce | 1 ks | bílý jogurt | 1 malý kelímek | ||
Náplň: | |||||
jablka | 6 ks | skořice | dle chuti | cukr | dle chuti |
rozinky a vlašské ořechy | dle chuti | vejce | na potření | strouhanka | dle potřeby |
Jablečný závin je pro mě taková rychlovka. Pokud je doma listové těsto, tak ho dělávám z něho. Ale jelikož ho na 99% zapomenu koupit, tak mě vždy zachrání tento recept. Protože mouku, máslo, vejce a jogurt mám v lednici na 100%.
Přidáme mouku.
Dále přidáme cukr.
A ještě vejce.
Nakonec jogurt.
Těsto zpracujeme a dáme ho do lednice vychladit.
Vychlazené těsto rozdělíme na 2 nebo 3 části. Já dělávám spíše 3 malé.
Každou část vyválíme do obdelníku a posypeme strouhankou.
Na těsto poklademe kousky jablek, skořici a cukr.
Já krájím jablka na tenké plátky a když nejsem tolik líná, tak je i oloupu. Strouhaná jablka pouští více šťávy a těsto je poté rozmáčené.
Závin zabalíme.
A potřeme vajíčkem.
Nakonec posypeme moučkovým cukrem. Při pečení se na povrchu vytvoří cukrová křupavá krusta.
Pečeme na 170 stupňů cca 20 minut.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI