Jablíčkové muffiny se skořicí a ořechy zpět

Ingredience:
špaldová hladká mouka200 gjáhelná mouka50 gprášek do pečiva bez fosfátů2 lžičky
třtinový cukr75 gskořice1 lžičkajablko + 1/2 na zdobení1 ks
máslo120 gdrť z vlašských ořechů (po výrobě mléka)70 gvejce2 ks
mléko z vlašských ořechů250 ml
špaldová hladká mouka 200 g, jáhelná mouka 50 g, prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky, třtinový cukr 75 g, skořice 1 lžička, jablko + 1/2 na zdobení 1 ks, máslo 120 g, drť z vlašských ořechů (po výrobě mléka) 70 g, vejce 2 ks, mléko z vlašských ořechů 250 ml

Příprava

Muffiny už u nás tak nějak zdomácněly. Jsou rychlé, dobré a dají se bez problémů přenášet. Což se hodí na návštěvu i na výlet.

Nejdříve si smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici a cukr. Vedle do misky si dáme rozpuštěné máslo, najemno nastrouhané jablko, drť z ořechů, vejce a mléko. Mixérem dobře promícháme a postupně přisypáváme mouku, až vznikne řidší těsto. Po lžících plníme silikonové formičky, asi do 3/4 objemu. Polovinu jablíčka nakrájíme na tenké plátky a vtlačíme doprostřed každého muffinu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-03-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
18
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI