Ingredience: | |||||
špaldová hladká mouka | 200 g | jáhelná mouka | 50 g | prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
třtinový cukr | 75 g | skořice | 1 lžička | jablko + 1/2 na zdobení | 1 ks |
máslo | 120 g | drť z vlašských ořechů (po výrobě mléka) | 70 g | vejce | 2 ks |
mléko z vlašských ořechů | 250 ml |
Muffiny už u nás tak nějak zdomácněly. Jsou rychlé, dobré a dají se bez problémů přenášet. Což se hodí na návštěvu i na výlet.
Nejdříve si smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici a cukr. Vedle do misky si dáme rozpuštěné máslo, najemno nastrouhané jablko, drť z ořechů, vejce a mléko. Mixérem dobře promícháme a postupně přisypáváme mouku, až vznikne řidší těsto. Po lžících plníme silikonové formičky, asi do 3/4 objemu. Polovinu jablíčka nakrájíme na tenké plátky a vtlačíme doprostřed každého muffinu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI