Korpus: | |||||
jáhly (Medové jablko od LeGracie) | 1/2 balení | pohanková/kaštanová mouka | 4 lžíce | vejce | 2 ks |
sladidlo | 3 lžíce | kokosový olej | 1 lžíce | ||
Karamelový krém: | |||||
karamelový pudinkový prášek bez lepku | 1 ks | mandlové mléko | 500 ml | sladidlo | 1 lžíce |
Zdobení: | |||||
jablka | 3 ks | skořice | dle chuti |
Co dobrého upéct k odpolední kávičce nebo čaji? Zkuste tento jablíčkový koláč se skořicí, který je navíc bez lepku a laktózy.
Jáhly připravíme dle návodu (máme poloviční dávku).
Pudink připravíme také dle návodu.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Do vychladlého jáhlota zamícháme mouku a vejce a natlačíme do formy. Pečeme cca 15 minut.
Jablíčka pokrájím. Vytáhneme korpus a nalijeme na něj pudink. Nahoru naskládáme jablíčka a pečeme cca 30 minut. Nakonec posypeme skořicí a můžeme podávat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI