Těsto: | |||||
hladká mouka | 400 g | moučkový cukr | 150 g | máslo | 150 g |
vejce | 1 ks | žloutek | 1 ks | mléko (necelé) | 1 dl |
sůl | špetka | prášek do pečiva | 1/2 balíčku | ||
Náplň: | |||||
středně velká jablka | cca 12 ks | skořicový cukr | dle chuti |
Neznám člověka, který by neměl rád tento koláč. Jemné těsto, vidličkou propíchané, plněné jablky. Koláč, který znám z dětství a pekla ho moje maminka i babička. Nikdy se nepřejí!
Ze všech surovin pokojové teploty vypracujeme těsto a dáme ho do lednice ztuhnout.
Pak připravíme náplň. Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme, promícháme se skořicovým cukrem. Těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme ho na velikost plechu, propícháme vidličkou a navrstvíme připravená jablka. Druhou část těsta pomocí válečku přeneseme na náplň. Propícháme vidličkou a vložíme do předem vyhřáté trouby, pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI