Jablkové pité zpět

Těsto:
hladká mouka400 gmoučkový cukr150 gmáslo150 g
vejce1 ksžloutek1 ksmléko (necelé)1 dl
sůl špetkaprášek do pečiva1/2 balíčku
Náplň:
středně velká jablkacca 12 ksskořicový cukr dle chuti
hladká mouka 400 g, moučkový cukr 150 g, máslo 150 g, vejce 1 ks, žloutek 1 ks, mléko (necelé) 1 dl, sůl špetka, prášek do pečiva 1/2 balíčku, středně velká jablka cca 12 ks, skořicový cukr dle chuti

Příprava

Neznám člověka, který by neměl rád tento koláč. Jemné těsto, vidličkou propíchané, plněné jablky. Koláč, který znám z dětství a pekla ho moje maminka i babička. Nikdy se nepřejí!

Ze všech surovin pokojové teploty vypracujeme těsto a dáme ho do lednice ztuhnout.
Pak připravíme náplň. Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme, promícháme se skořicovým cukrem. Těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme ho na velikost plechu, propícháme vidličkou a navrstvíme připravená jablka. Druhou část těsta pomocí válečku přeneseme na náplň. Propícháme vidličkou a vložíme do předem vyhřáté trouby, pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.

2019-01-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI