Ingredience: | |||||
jemně mleté mandle | 1 hrnek | jemně mletý kokos | 1 hrnek | vejce (oddělené, z bílků vyšleháme sníh) | 2 ks |
datlový sirup | 2 lžíce | větší jablko | 2 ks | rozpuštěný kokosový olej | 2 lžíce |
kokosový krém nebo mléko | 10 lžic | voda | 5 lžic | skořice | 1/2 lžičky |
Drobenka: | |||||
vlašské ořechy (opražené a následně rozmixované) | 2 hrsti | datlový sirup | 1 lžička | kokosový olej | 1 lžička |
skořice | špetka |
Hříšně dobré!!! Tedy alespoň já to tak mám, protože kombinace jablek, ořechů a skořice mě nikdy nepřestala bavit a považuji ji za jednu z nejdokonalejších.
Neodmítám sice ani dortové varianty různých krémových dezertů, ale klasická buchta na plechu u mě vítězí na plné čáře...navíc když to není žádná dusivka, ale pořádně vláčná záležitost, tak není co řešit!
Žloutky, datlový sirup, 5 lžic kokosového krému (případně mléka), kokosový olej a vodu pořádně prošleháme. Tuto směs nalijeme do sypké směsi (mandle, kokos, skořice) a pořádně promícháme. Přidáme na drobno pokrájená jablka a znovu zamícháme. Nakonec jemně vmícháme ušlehaný bílkový sníh.
Směs urovnáme na menší plech (28 x 19 cm), který jsme vytřeli kokosovým olejem a vysypali kokosem. Při 170 stupních (horní a dolní) asi 30 minut pečeme.
Ihned po upečení přelijeme buchtu zbývajícím kosokovým krémem (5 lžic), což nám zaručí vyšší vláčnost, a posypeme ořechovou drobenkou.
Necháme vychladnout a podáváme!
hrnek = 200 ml
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI