Ingredience: | |||||
hladká mouka | 550 g | moučkový cukr | 200 g | Hera | 1 ks |
vejce | 2 ks | vanilkový cukr | 1 balíček | mouka na vál | dle potřeby |
rozinky namočené v rumu | dle chuti | vlašské ořechy | dle chuti | oloupaná a vykrájená jablka | cca 1 kg |
skořicový cukr | 2 balíčky | máslo | 1 lžička | strouhanka na opražení | 3 lžíce |
Jablek se letos urodila spousta a vnoučata tento koláč prostě milují.
Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, změklý tuk, vejce, vanilkový cukr a zpracujeme těsto, které necháme v lednici asi půl hodiny uležet zabalené ve folii.
Těsto rozdělíme na dva stejné díly a vyválíme na velikost plechu a pomocí vlečku přeneseme na vymazaný plech. Posypeme opraženou strouhankou a poklademe nahrubo nastrouhanými a vymačkanými jablky. Posypeme skořicovým cukrem, rozinkami a nasekanými vlašskými ořechy. Přikryjeme druhým plátem těsta, potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou vody a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI