Ingredience: | |||||
hladká mouka | 250 g | cukr krystal | 300 g | jemně nastrouhaná jablka | 300 g |
máslo | 100 g | kakao | 40 g | prášek do pečiva | 1 balíček |
vejce | 3 ks | meruňková marmeláda | 200 g | čokoláda + kousek másla | na polevu |
Je podzim, sezona jablek, tak zkuste tento výborný dortík.
Cukr s vejci vyšleháme do světlé pěny. Máslo rozehřejeme a postupně ho přiléváme do pěny - stále šleháme. Smícháme prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva a postupně přidáváme do pěny. Po vyšlehání ručně vmícháme jablka. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 minut - zkoušíme špejlí.
Po upečení necháme vychladnout, pak korpus rozřízneme a do spodní části uděláme násadou vařečka několik dírek - ale nepropíchneme úplně. Marmeládu si rozehřejeme - bude krásně tekutá - a spodní díl polijeme. Přiklopíme vrchním dílem.
Rozehřejeme máslo a nalámeme do něj čokoládu. Rozehřejeme a potřeme dort. Necháme vychladnout.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI