Ingredience: | |||||
jáhly v suchém stavu | 300 g | voda | 200 ml | mléko | 250 ml |
vejce | 3 ks | med | 3 lžíce | velké blumy (nebo jakékoliv jiné ovoce) | 3 ks |
rozinky | hrst | skořice | 1 lžíce | nasekané oříšky | hrst |
sůl | špetka | máslo | na vymazání formy |
Už dlouho mám doma jáhly, ze kterých jsem se chystala upéct jahelník. Je to takový typicky podzimní recept s vůní skořice a medu. Do jahelníku můžete dát v podstatě jakékoliv ovoce, které máte rádi. Já jsem zvolila blumy z farmářských trhů. Ráda peču z netradičních surovin (to už jste si u mě na blogu mohli všimnout) a proto dnešní recept nebude výjimkou. Moučník bez mouky, to je přesně to, co miluji. Jahelník si nejlépe vychutnáte ještě teplý se lžičkou zakysané smetany a horkým kakaem.
Pro pečení jsem použila obdélníkovou formu 23x33x5 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI