Jáhlovo-kokosovo-vanilkový pudink s bobulovým ovocem zpět

Ingredience:
rýžovo-kokosové mléko Provamel300 mljáhly60 gvoda50 ml
mandlové mléko200 mlvoda na spaření jáhel dle potřeby
Zdobení:
borůvky, červený a černý rybíz dle chuti
rýžovo-kokosové mléko Provamel 300 ml, jáhly 60 g, voda 50 ml, mandlové mléko 200 ml, voda na spaření jáhel dle potřeby, borůvky, červený a černý rybíz dle chuti

Příprava

Dnes jsem od rána slyšela pořád prosím, prosím, maminko pudink, tak říkáme těm našim dobrůtkám, které s pudinkem nemají nic společného. No, tak co by člověk pro ta slaďoučká očka neudělal.
Snadné, rychlé, výživné, na svačinku či snídani, prostě mňam.

Jáhly propláchneme, několikrát spaříme horkou vodou, aby se jáhly zabavily hořkosti. Zalijeme rýžovo-kokosovým mlékem, vaříme přiklopené přibližně 15-20 minut. Hlídáme množství rostlinného mléka, v případě potřeby lehce podlijeme vodou, já přidala vody při vaření 50ml. Když máme jáhly vařené, přilijeme mandlové mléko, postačí 100ml a stáhneme z plotny a přiklopíme. Následně rozmixujeme dohladka a dle požadované konzistence přiléváme opět mandlové mléko. Vyšleháme dohladka tyčovým mixérem.
Vzniklou směsí naplníme pohárky, ozdobíme ovocem. Já na ozdobení použila zásoby bobulového ovoce z mrazáku: borůvky, černý a červený rybíz. Vyndala jsem předem z mrazáku, nechala povolit a krátce prohřála, aby ovoce pustilo trošku šťávy.

2016-10-31 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI