Ingredience: | |||||
jáhly | 200 g | strouhaný kokos + na vysypání formy | 100 g | máslo | na vymazání formy |
třtinový cukr | 60 g | voda | 600 ml | tučný tvaroh | 250 g |
smetana ke šlehání | 200 ml | smetanový sýr - Lučina nebo Palouček | 50 g | vanilkový cukr | 4 lžičky |
jahody na ozdobení dortu | 4 - 5 ks |
Dnes byl ten den, kdy jsem prostě chtěla udělat jen tak něco dobrého. Ladila jsem chutě, a když jsem při včerejším nákupu domů přinesla jahody (prostě jsem je nemohla v obchodu nechat), řekla jsem si, že to musí být něco jahodové, nadýchané. No prostě mňam, a tak vznikl tento nepečený dort.
Jáhly, předem jsme propláchli horkou vodou, nasypeme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Poté přisypeme kokos, cukr a vaříme ještě dalších 5 minut. Směs je mírně kašovitá, přendáme do dortové formy, vymazané máslem a vysypané kokosem. Směs uplácáme, nejlépe obrácenou plochou lžíce, je třeba pořádně umačkat, a necháme tuhnout a chladnout.
Mezitím si vyšleháme smetanu dotuha, přidáme vanilkový cukr, tvaroh, smetanový sýr a promícháme. Směs v dortové formě by měla být již zchladlá a na ni poklademe vyšlehanou smetanu s cukrem, tvarohem a smetanovým sýrem. Navrch dortu naskládáme jahody nakrájené na plátky.
Takto připravený dort necháme v lednici ztuhnout minimálně jednu hodinu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI