Ingredience: | |||||
jáhly | 100 g | datle | 8 ks | kakaový prášek Troubelice | 1 lžíce |
mandlové nebo kokosové mléko | 600 - 700 ml | České Ghíčko | 1/2 lžíce | voda na namočení jáhel | dle potřeby |
jahody | na ozdobení |
Dostala jsem chuť na krupicovou kaši, ale do klasiky se mi nechtělo. Večer jsem namočila jáhly s datlemi a druhý den ráno jsem se pustila do práce. Dezerty mě strašně baví a tento obzvlášť protože kakaové jsou pro mě velkou slabostí, prostě jsou nejlepší. K ochutnávce jsem přesvědčila i manžela a ten byl z chutě kaše nadšený, dezert přirovnal k pudinku, do kterého má tedy složením daleko, ale hlavně, že jsme si celá rodina pochutnali. S mixováním si dáme záležet, od doby co mám tyčový mixér Philco je to pohádka, má velkou sílu a mixuje krásně dohladka. Jen je třeba myslet, že díky velké síle je třeba šlehat ve vysoké nádobě, jinak bude doma ještě veselo. A nyní k přípravě.
Jáhly propláchneme, namočíme přes noc společně s datlemi, nasypeme do sklenice a zalijeme vodou. Ráno jáhly s datlemi přecedíme přes sítko a dáme vařit v rostlinném mléce, vaříme přibližně 10 minut, přidáme Ghí a následně rozmixujeme dohladka, pokud bude konzistence dezertu hutná, doředíme dle vlastní potřeby. Je na nás, zda si obarvíme kakaovým práškem celou směs jahelné kaše či rozdělíme na dvě barevné části. Já si rozdělila kaši na dvě poloviny, jednu jsem nechala světlou a druhou obarvila kakaovým práškem, bylo třeba ještě doředit rostlinným mlékem. Spotřeba rostlinného mléka bude u každého rozdílná, záleží na savosti jáhel a požadavku na konzistence, mějte raději připraveno mléka o něco více.
Nyní již jen libovolně naplníme poháry, já dala na dno světlou část a zalila tmavou částí, poháry můžeme ozdobit ovocem či strouhanou čokoládou.
Kdo by si chtěl ještě víc dopřát, přidá si 30g rozpuštěného kakaového másla.
Přeji příjemné mlsání.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI