Jáhlový dezert se švestkami, skořicí, hruškou a šťávou z pomeranče zpět

Ingredience:
jáhly60 ghrušky2 ksšvestky mražené200 g
skořice Grešík1/2 čajové lžičkyšťáva z jednoho pomeranče1 sklenička
jáhly 60 g, hrušky 2 ks, švestky mražené 200 g, skořice Grešík 1/2 čajové lžičky, šťáva z jednoho pomeranče 1 sklenička

Příprava

Bylo třeba trošičku zredukovat zásobu švestek z mrazáku, babička přivezla ze sadů hruštičky a už jsem tu koukala delší dobu na pomeranč. Tak vznikla tato svačinka.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu. Přidáme nastrouhanou hrušku, šťávu z pomeranče, rozmixujeme. Na páře krátce prohřejeme švestky, stáhneme slupku, rozmixujeme.
Na dno sklenky dáme rozmixované švestky a pak směs jahel. Ozdobíme celými švestkami.

Dobrou chuť!

2016-01-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI