Jáhlový dezert z jahel, hrušky a fresh šťávy z hroznů zpět

Ingredience:
jáhly Adveni50 ghruška1 ksodšťavněná fresh hroznová šťáva100 ml
borůvky na ozdobení
jáhly Adveni 50 g, hruška 1 ks, odšťavněná fresh hroznová šťáva 100 ml, borůvky na ozdobení

Příprava

Znáte jáhly? Jáhly mají vysoký obsah vitamínů skupiny B, obsahují vlákninu, fosfor, hořčík, draslík, zinek a železo, takže se doporučují lidem trpícím chudokrevností. Vysoký obsah fosforu pomáhá v prevenci a léčbě depresí a únavy. Jáhly jsou jedinou zásaditou obilovinou, a proto jsou vhodné při žaludečních obtížích. Neobsahují lepek, a proto jsou vhodné pro bezlepkovou dietu. Díky obsahu minerálních látek zlepšují metabolismus a mohou pomoci při snaze zhubnout i ztloustnout. Východní medicína je využívá při léčbě sleziny a slinivky břišní a proto jsou vynikající potravinou pro diabetiky. Jáhly mají zahřívací účinek na organismus.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody na 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu. Přidáme nastrouhanou hrušku a odšťavněnou fresh šťávu z hroznů, rozmixujeme, naplníme do pohárů a ozdobíme borůvkami. 

2016-02-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI