Ingredience: | |||||
jáhly | 200 g | velké hrušky | 3 ks | tvaroh | 1 vanička |
vejce | 2 ks | kaštanové pyré | 200 g | skořice | 1/2 lžičky |
třtinový cukr | 2 lžíce | javorový sirup | 4 lžíce | ghíčko nebo máslo | dle potřeby |
Sladký oběd je u nás tak jednou za měsíc, možná ani to ne. Ale zbylo mi ještě kaštanové pyré ze Zajíců v krabici, tak jsem si řekla, že se bude s hruškami a skořicí určitě skvěle doplňovat. A nemýlila jsem se. Snad bude chutnat i vám.
Jáhly několikrát spaříme horkou vodou, abychom je zbavili nahořklé chuti. Vodu slijeme a dolijeme čistou (jednou tolik vody než jáhel). Vaříme asi 15 minut, pak vypneme a necháme dojít pod pokličkou. Hrušky si oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Na pánev s nepřilnavým povrchem dáme lžíci ghíčka nebo másla a hrušky na něm orestujeme. Přidáme skořici a dvě lžíce třtinového cukru. Necháme lehce zkaramelizovat a přidáme kaštanové pyré. Až teplem trochu povolí, pořádně ho rozšťoucháme vařečkou a dobře smícháme s hruškami. Uvařené a zchladlé jáhly promícháme s tvarohem, dvěma vejci a javorovým sirupem. Poté vše smícháme s hruškovou směsí a přemístíme do vymazané zapékací misky nebo pekáčku. Pečeme na 190 stupňů asi 45 minut. Podávat můžeme přelité javorovým sirupem, posypané kakaem, skořicí nebo jen tak s máslem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI