Ingredience: | |||||
uvařené jáhly | 3 - 4 lžíce | kokosové mléko v plechu | dle konzistence | javorový sirup | dle chuti |
mletá skořice | dle potřeby | meruňky | 5 - 6 ks | voda | dle potřeby |
Pokud potřebujete doplnit bílkoviny navíc, můžete si přidat do světlé části nastrouhaného meruňkového či přírodního Šmakouna a rozmixovat společně s jáhlovým základem. Pokud se přidá ovocný Šmakoun, netřeba sladit. Jen upozorním, že Šmakoun je vyroben ze sušeného vaječného bílku, není vhodný při alergii na vaječný bílek a vegany.
Jelikož tento dezert vznikal ze zbytků, bude to rychlý dezert bez velkého povídání, prostě a jednoduše mi zbyly jáhly a kokosové mléko, vše bylo zapotřebí zužitkovat a právě tak vznikl tento dezert.
Dezert jsem připravila tak že jsem rozmixovala jáhly s kokosovým mlékem v plechu, množství mléka dle požadované konzistence. Využila jsem i tekutého podílu, který se ukrýval na dně obalu. Dle chuti přidala javorový sirup, skořici, tak vznikla světlá část. Pak jsem jen připravila rozvar z meruněk. Pokrájela jsem meruňky, které jsem povařila s trochou vody, skořice a dle požadované chuti přidala javorový sirup.
Na ozdobení jsem místo smetany použila kokosové mléko, které pouze zchladím či dám n 45 minut do mrazáku. Následně vyšlehám bez tekutého podílu, dochutíme javorovým sirupem a skořicí. Nyní už jen stačí navrstvit do poháru a vychutnat si tu dobrotu Pokud máte rádi kešu ořechy, lze je namočit předem a rozmixovat společně s jáhlovým základem. Tento dezert lze kombinovat místo meruněk s jahodami, borůvkami, prostě co máme po ruce. Na ozdobení můžeme použít čerstvé ovoce nebo pár lístečků máty.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI