Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 300 g | vejce | 3 ks | moučkový cukr | 150 g |
vanilkový cukr | 1 balíček | kůra z 1 citronu | dle chuti | olej | 10 lžic |
vlažné mléko | 10 lžic | kypřící prášek do pečiva | 1/2 balíčku | čerstvé jahody | 400 g |
krystalový cukr | 2 lžíce | ||||
Dále: | |||||
olej ve spreji nebo jiný tuk | dle potřeby | hrubá mouka | na vysypání plechu | moučkový cukr | na finální úpravu |
Jahodová sezóna je v plném proudu. Proto vám přináším jeden recept, který potěší všechny milovníky letních buchet a bublanin.
Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Přidáme citronovou kůru. Mouku promícháme s pečivovým práškem a prosejeme. Do žloutkové hmoty přidáváme postupně a na střídačku olej, mléko a mouku. Z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh. Ten pak opatrně a zlehka vmícháme do těsta. Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme těsto a stěrkou uhladíme. Omyté, okapané a překrájené jahody promícháme s krystalovým cukrem (to proto, aby nám nepropadly až ke dnu) a naskládáme nahusto na těsto. V troubě na 180 st. pečeme dorůžova cca 20 až 30 minut. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem.
Bublanina jsem připravovala na plech velikosti 35 x 25 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI