Jahodová panna cotta zpět

Ingredience:
jahody500 gbílý řecký jogurt1 kelímek (140 g)třtinový cukr dle chuti
rostlinná želatina Agar2 lžičky
jahody 500 g, bílý řecký jogurt 1 kelímek (140 g), třtinový cukr dle chuti, rostlinná želatina Agar 2 lžičky

Příprava

Na létě je úžasné všechno. Je teplo, svítí sluníčko a člověk má hned lepší náladu. Taky je všude spousta sezónního ovoce a zeleniny. A tak jsem ukořistila jedny červené jahůdky a pustila se do přípravy jednoduché a osvěžující jahodové panna cotty v odlehčené verzi.

Jahody očistíme, omyjeme a vhodíme do mixéru. Přidáme řecký jogurt, mléko a vše rozmixujeme na hladký krém. Ten pak vlijeme do hrnce a necháme ho vařit. Jakmile nám jahodový krém začne probublávat, odstavíme ho z plotny a vmícháme 2 lžičky želatiny. Metličkou vše promícháme, nalijeme do mističek a necháme do druhého dne vychladnout v lednici. Pokud chcete mít panna cottu sladší, přidejte k vaření i třtinový cukr, aby se Vám stihl rozpustit.

2015-06-30 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI