Jahodové Cupcakes zpět

Cupcakes:
krupicový cukr1 hrnekrozpuštěné máslo1/2 hrnkubílek (vejce "L")2 ks
jedlá soda1/4 lžičkyprášek do pečiva1/4 lžičkysůl1/2 lžičky
jogurt (řecký 10%)1/4 hrnkumléko3/4 vanilkový extrakt2 lžičky
Náplň:
nasekané čerstvé jahody1 hrnekcukr1/3 hrnkuškrob2 lžíce
voda trošku
Krém:
šlehačka (33%)250 mlcukr moučka3 lžíceztužovač šlehačky1 ks
Na ozdobení:
půlky jahod dle potřebydrtové želé dle potřebymátový cukr dle potřeby
krupicový cukr 1 hrnek, rozpuštěné máslo 1/2 hrnku, bílek (vejce "L") 2 ks, jedlá soda 1/4 lžičky, prášek do pečiva 1/4 lžičky, sůl 1/2 lžičky, jogurt (řecký 10%) 1/4 hrnku, mléko 3/4 , vanilkový extrakt 2 lžičky, nasekané čerstvé jahody 1 hrnek, cukr 1/3 hrnku, škrob 2 lžíce, voda trošku, šlehačka (33%) 250 ml, cukr moučka 3 lžíce, ztužovač šlehačky 1 ks, půlky jahod dle potřeby, drtové želé dle potřeby, mátový cukr dle potřeby

Příprava

Jak udělá člověk radost cukrovkáři když jede na návštěvu? Jak jinak než když mu přiveze Jahodové Cupcakes.

Troubu si předehřejte na 180°C .
V malé misce si rozpusťte máslo. Pokud budete mít originál odměrku na Cupcakes tak vám bude stačit půl kostky másla.
Pokud nemáte, tak vám pomůže tato báječná TABULKA.

K máslu přidejte cukr, bílky a šlehejte do pěny. Potom zašlehejte jogurt a vanilku. Opatrně metličkou vmíchejte prosetou mouku, kterou jste promíchali s kyp.práškem a sodou.Přilijte i mléko a zpracujte ve velmi hladké těsto.

Plech na muffiny si vyložte papírovými košíčky, a nebo pokud nemáte plech, použijte silikonové formičky .Do formiček dejte těsto jen do 3/4 . Počítejte s tím, že Cupcakes ještě nabudou do výšky.

Pečte v troubě zhruba 15-20 minut. Píchněte špejlí do nejvyššího místa, a pokud se těsto na špejli nelepí, tak je upečeno. Nechte dostatečně vychladnout a připravte si jahodovou náplň.

Jahody si můžete pokrájet na kostičky, a nebo jednoduše rozmačkat s cukrem. Dejte je do rendlíku a zahřejte. V trošce vody rozmíchejte škrob a vmíchejte. Směs téměř okamžitě zhoustne a vy ji necháte vychladnout.

Jakmile jsou Cupcakes vychladlé, tak pomocí odjadřovače na jablka vydloubnete střed Cupcakes. Do tohoto místa potom dáte lžíci jahodové náplně.

Pokud je potřeba, tak si horní špičku Cupcakes trošku seřízněte, aby vám šlehačka krásně držela tvar.

Vychlazenou šlehačku si smíchejte s cukrem a ztužovačem. Pomocí elektrického šlehače vyšlehejte tuhou šlehačku a zdobícím pytlíkem jí ozdobte naplněné košíčky.

Dozdobit můžete jahodou a mátovým cukrem. Pro delší efekt čerstvé jahody ji můžete namočit do dortového želé.

Mátový cukr si vyrobíte jednoduše z čerstvé máty a hrubého cukru v hmoždíři. Poté nechte jen ve slabé vrstvě volně uschnout.

Dobrou chuť!

2016-04-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI