Jahodové cupcakes s ricottou zpět

Ingredience:
celozrnná mouka210 gvejce2 ksrostlinné mléko150 ml
třtinový cukr1/2 hrnkurozpuštěné másl1/2 hrnkuprášek do pečiva2 lžičky
přírodní vanilkové arom1 lžička
Krém:
ricotta200 gtřtinový cukr dle chutibílý řecký jogurt2 lžíce
jahody200 g
celozrnná mouka 210 g, vejce 2 ks, rostlinné mléko 150 ml, třtinový cukr 1/2 hrnku, rozpuštěné másl 1/2 hrnku, prášek do pečiva 2 lžičky, přírodní vanilkové arom 1 lžička, ricotta 200 g, třtinový cukr dle chuti, bílý řecký jogurt 2 lžíce, jahody 200 g

Příprava

V minulém článku jsem Vám psala o "Sladké kuchařce od Cupcake Jemmy" a rozhodla jsem se podle ní upéct nějakou sladkou dobrotu. Při čtení receptů jsem se ale zděsila, kolik cukru a máslové polevy všechny cupcakes obsahují. A tak jsem se rozhodla, že se receptem inspiruji, ale trošku si ho pozměním podle sebe. A tak vznikly tyhle svěží odlehčené jahodové cupcakes s ricottou.

Ve velké míse smícháme všechny základní ingredience a vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto vkládáme lžící do papírových košíčků a pečeme v troubě při 190 stupních, cca 30 minut. Mezitím si očistíme a nakrájíme jahody. Ty vhodíme společně se lžící cukru do mixéru a rozmixujeme na hladkou "kašičku". Ricottu vyšleháme s bílým jogurtem a cukrem. Upečené cupcakes necháme vychladnout. Vršky poté ozdobíme vyšlehaným ricottovým krémem. Do krému uděláme malý důlek, naplníme ho jahodovou kašičkou a párátkem ji promícháme s krémem. Každý cupcake ozdobíme plátkem jahody a máme hotovo. 

2015-07-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI