Jahodové cupcakes s tvarohovo-ricottovou čepicí zpět

Ingredience:
povolené máslo80 gtřtinový cukr50 gvejce2 ks
zralý banán1 ksjahody150 gšpaldová mouka200 g
jedlá soda1 lžičkamléko80 ml
Krém:
tvaroh250 gricotta100 gvanilkový cukr20 g
povolené máslo 80 g, třtinový cukr 50 g, vejce 2 ks, zralý banán 1 ks, jahody 150 g, špaldová mouka 200 g, jedlá soda 1 lžička, mléko 80 ml, tvaroh 250 g, ricotta 100 g, vanilkový cukr 20 g

Příprava

Myslela jsem si, že další pečení na mě bude čekat o víkendu, kdy si to člověk tak nějak víc užívá, nikam nepospíchá, ale když jsem si domů z nákupu přivezla vaničku krásných jahod, bylo rozhodnuto. Do pečení se pustím hned. Mám ráda kombinaci jahod a smetany či tvarohu, proto jsem jako dnešní dobrotu zvolila cupcakes (skvělé malé dortíčky) a nadělila jim pořádnou tvarohovo-ricottovou čepici.

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jahody si omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. V jedné míse si vymícháme povolené máslo, vejce, rozmačkaný banán a cukr. V druhé míse si smícháme mouku a jednou sodu a tuto suchou směs postupně přidáváme do mokré. Postupně mícháme a přiléváme mléko. Nakonec opatrně vmícháme nakrájené jahody.

Těstem naplníme formu na cupcaky a pečeme ideálně na horkovzduch asi 20 minut, ke konci raději zkontrolujeme špejlí. Upečené cupcaky necháme 5 minut odpočinout a poté přendáme na mřížku. Můžeme pak nazdobit např. tvarohovým krémem či jíme jen samotné.

Krém si uděláme, prostým smícháním všech ingrediencí, tj. tvarohu, ricotty a cukru. Směsí pak nazdobte dortíčky.

2016-04-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI