Ingredience: | |||||
povolené máslo | 80 g | třtinový cukr | 50 g | vejce | 2 ks |
zralý banán | 1 ks | jahody | 150 g | špaldová mouka | 200 g |
jedlá soda | 1 lžička | mléko | 80 ml | ||
Krém: | |||||
tvaroh | 250 g | ricotta | 100 g | vanilkový cukr | 20 g |
Myslela jsem si, že další pečení na mě bude čekat o víkendu, kdy si to člověk tak nějak víc užívá, nikam nepospíchá, ale když jsem si domů z nákupu přivezla vaničku krásných jahod, bylo rozhodnuto. Do pečení se pustím hned. Mám ráda kombinaci jahod a smetany či tvarohu, proto jsem jako dnešní dobrotu zvolila cupcakes (skvělé malé dortíčky) a nadělila jim pořádnou tvarohovo-ricottovou čepici.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jahody si omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. V jedné míse si vymícháme povolené máslo, vejce, rozmačkaný banán a cukr. V druhé míse si smícháme mouku a jednou sodu a tuto suchou směs postupně přidáváme do mokré. Postupně mícháme a přiléváme mléko. Nakonec opatrně vmícháme nakrájené jahody.
Těstem naplníme formu na cupcaky a pečeme ideálně na horkovzduch asi 20 minut, ke konci raději zkontrolujeme špejlí. Upečené cupcaky necháme 5 minut odpočinout a poté přendáme na mřížku. Můžeme pak nazdobit např. tvarohovým krémem či jíme jen samotné.
Krém si uděláme, prostým smícháním všech ingrediencí, tj. tvarohu, ricotty a cukru. Směsí pak nazdobte dortíčky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI